Νιόκι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

1 Συσκευασία νιόκι 500 γρ.

1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε τα νιόκι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως λίγα λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια). Σουρώνουμε τα νιόκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε και τα κρεμμυδάκια. 

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος.

Μόλις πήξει η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τα νιόκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν γεύση.

Σερβίρουμε τα νιόκι με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).