Ψαρονέφρι με μανιτάρια και ρύζι

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

10 μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες

200 γρ. ρύζι μπασμάτι

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

400 γρ. νερό

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Καπνιστό πιπέρι γλυκό

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, αλάτι  ρίγανη και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, αλάτι, πιπέρι και το καπνιστό γλυκό πιπέρι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι μαζί με το ρύζι.