Τραχανάς με πράσο και κρεμμύδι

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

60 γρ. βούτυρο (ΒΙΤΑΜ)

1 πράσο

2 κ.γ. καπνιστό πιπέρι γλυκό

2 κρεμμύδια ξερά

150 γρ. τραχανά

Αλάτι

Μαύρο Πιπέρι

800 ml νερό (προσθέτουμε εάν χρειαστεί)

 

Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το πράσο, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το καπνιστό πιπέρι και σοτάρουμε για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 800 ml νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε τον τραχανά και το αφήνουμε να βράσει.