Στο καφέ της γειτονιάς μας…

Δεν είναι υπέροχο να μπαίνεις σε ένα όμορφο χώρο για να πάρεις τον καφέ σου και να σε υποδέχονται με χαμόγελο και με μια γλυκιά καλημέρα με το όνομά σου; Ο Σταύρος Μπατζάτσος μας καλοσωρίζει στο χώρο του και συζητάμε μαζί του για το χώρο της εστίασης και τα μελλοντικά του σχέδια. 

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το χώρο της εστίασης;

Από τα πέντε μου χρόνια , τα πρωινά Σαββατοκύριακα ακολουθούσα τον πατέρα μου στα μαγαζιά που διατηρούσε  (νυχτερινά μπαρ-club την τότε εποχή), για να οργανώσει τις δουλειές για το άνοιγμα τους το βράδυ οπότε μάλλον ήταν γραφτό να γίνει. Στα δεκαπέντε μου ξεκίνησα να πλένω ποτήρια πάλι σε δικό του μαγαζί (καφετέρια) που διατηρούσε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αργότερα ακολούθησαν κι αλλά μαγαζιά. Εργάστηκα δίπλα του για 5 χρόνια και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας ακολούθησα την δική μου πορεία σε πολλά μαγαζιά νυχτερινά και μη της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Μυκόνου.

Το VOGA λειτουργεί από το 2016 σε μια πολύ όμορφη περιοχή της Θεσσαλονίκης πολύ κοντά στο κέντρο, με ανοιχτωσιά, πολύ πράσινο και με την αύρα της θάλασσας, αφού βρίσκεται στην παραλία.

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά για ένα καφέ, το οποίο βρίσκεται εκτός κέντρου;

Έχοντας δουλέψει σαν υπάλληλος και σαν ιδιοκτήτης καταστημάτων για πάνω από δέκα χρόνια στο κέντρο της πόλης, έχω να πω πως υπάρχουν πολλές και σημαντικές διάφορες από ένα μαγαζί του κέντρου. Πρώτο και κύριο ειναι πως εκτος κέντρου αποκτάς πολυ ευκολα σταθερούς-καθημερινούς πελάτες με τους οποίους αποκτάς πιο φιλική σχέση γρήγορα, είναι πιο αργοί οι ρυθμοί πράγμα σημαντικό για έμενα για να μπορέσει ο πελάτης με την άνεση του να απολαύσει αυτό που του προσφέρεις, η περισσότερη ησυχία λόγο της μειωμένης κίνησης αυτοκίνητων σε σχέση με τον κέντρο της πόλης.

Πόσο επηρέασε η πανδημία το κλάδο της εστίασης;

Αυτό που συνέβη με την πανδημία είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους, η εστίαση όμως μαζί με κάποιους ακόμη κλάδους επηρεαστήκαν περισσότερο και δεδομένου ότι μαζί με τον τουρισμό ‘’είμαστε’’ η βαριά βιομηχανία της χώρας, κύριο μέλημα είναι να κινδυνέψουν όσο το δυνατόν λιγότερο οι επιχειρήσεις μας για να μην έχουμε μεγάλο κύμα ανεργίας αν αναλογιστούμε ότι στις 80.000 επιχειρήσεις εστίασης απασχολούνται περίπου 300.000 εργαζόμενοι. Δεν ήταν εύκολη η επανεκκίνηση και χρειάζεται χρόνος για να ξαναμπούμε σε κανονική τροχιά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σου;

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, επειδή υπάρχει μια πολύ καλή πρόταση, είναι η δημιουργία ακόμη ενός καταστήματος εστίασης, αυτή την φορά όμως ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση οπότε δε μπορώ να πω περισσότερα.

Share on
Facebook
Twitter