Σαλάτα με μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές, καρότο και αβοκάντο

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 αβοκάντο
2 μεσαία καρότα
4 πιπεριές κόκκινες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι
Βαλσάμικο
2 φέτες ψωμί ή κρουτόν

Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο στους 200°C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει, τις βγάζουμε σε μπολ που σκεπάζουμε καλά ώστε να ιδρώσουν για 10 λεπτά, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε κοτσάνι, σπόρους και ίνες, και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Αλείφουμε τα πλευρώτους με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με σκόρδο, πιπέρι και αλάτι, και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο.

Καθαρίζουμε τα καρότα και το αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια.

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια ή προσθέτουμε κρουτόν.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό από το μισό λεμόνι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.