Κέικ μελιού

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

200 γρ. ελαιόλαδο

3 αυγά

200 γρ. μέλι

1 βανίλια

50 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

200 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

100 γρ. αλεύρι Φαρίνα

1 κ.γ. Baking Powder

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι Φαρίνα και το αλεύρι γ.ό.χ. και το ανακατεύουμε με το Baking Powder.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το μέλι, την βανίλια και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε σε μία φόρμα.

Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.