Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη

Η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου – Κελεπούρη είναι μια άριστα καταρτισμένη επαγγελματίας με ποικίλο υπόβαθρο στην ψυχολογία, την εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Είναι παντρεμένη και περήφανη μητέρα δύο παιδιών. Μεγάλωσε και συνέχισε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας με έμφαση στην ανάπτυξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και προσωπικότητας. Επιπλέον, απέκτησε πτυχίο δασκάλας με ειδίκευση στις κοινωνικές επιστήμες. Συνεχίζοντας την ακαδημαϊκή της διαδρομή, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδική Αγωγή και Ψυχολογία, με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή-αυτισμό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Διοίκηση Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Πάφου στην Κύπρο. Το πτυχίο της Master of Science έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Με πάθος για την έρευνα, η Δρ. Αναγνώστου – Κελεπούρη απέκτησε το διδακτορικό της από τον Τομέα Εξελικτικής και Σχολικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική της έρευνα επικεντρώθηκε στους φόβους της παιδικής ηλικίας και σε προγράμματα προσέγγισης που στόχευαν στην ενδυνάμωση των γονέων.

Η Δρ Αναγνώστου – Κελεπούρη έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα της συμβουλευτικής και υποστήριξης. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος φοιτητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση σε διάφορους τομείς όπως χρήση ουσιών και αλκοόλ, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμό, τάσεις αυτοκτονίας, διαχείριση άγχους, διαχείριση απώλειας και προγράμματα κατά του εκφοβισμού.

Σήμερα η Δρ Αναγνώστου – Κελεπούρη υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος στο ειδικό σχολείο Βέροιας. Προηγουμένως κατείχε τη θέση της Ανώτερης Προϊσταμένης στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ημαθίας για επτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ήταν υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γονέων και Εφήβων-Νέων στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας.

Η Δρ. Αναγνώστου – Κελεπούρη είναι αφοσιωμένο μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για συνεχή μάθηση και επαγγελματική εξέλιξη. Είναι ιδρυτικό μέλος και Επιστημονική Συνεργάτης της ANASA, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών, καθώς και της M.A.m.A, μιας ένωσης που επικεντρώνεται στην παροχή φροντίδας σε άτομα με αυτισμό.

Share on
Facebook
Twitter