More from me
My biggest life changes, latest minds, and my family life.
Κατά την περίοδο της νηστείας τα τρόφιμα που αποφεύγουμε είναι αυτά που έχουν ζωική προέλευση, το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.
Ο περιορισμός των ζωικών τροφίμων έχει ως επακόλουθο τη μείωση της χοληστερίνης.
Επίσης έχοντας ένα καλό πλάνο διατροφής παρατηρείται και μείωση του σωματικού βάρους, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης τροφών φυτικής προέλευσης, που περιέχουν λιγότερες θερμίδες και περισσότερες φυτικές ίνες.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε κατά την διάρκεια της νηστείας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες το οργανισμού σε σίδηρο και ασβέστιο, δύο ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ομαλή του λειτουργία, τα οποία περιέχονται κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σίδηρος: επιλογή φυτικών τροφίμων που περιέχουν σίδηρο και σε συνδυασμό με βιταμίνη C αυξάνεται η απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Φυτικές τροφές που περιέχουν σίδηρο:
· Σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
· Φακές
· Σουσάμι
· Ξηροί καρποί (μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα κάσιους)
· Μαύρη σοκολάτα ή σκόνη κακάο
Ασβέστιο: επιλογή φυτικών τροφίμων που περιέχουν ασβέστιο
· Λαχανικά (σπανάκι, μπάμιες, λαχανίδα kale, μπρόκολο)
· Όσπρια (ρεβίθια, φασόλια)
· Ξηροί καρποί (φυστίκια, αμύγδαλα)
My biggest life changes, latest minds, and my family life.