Διακοπές σε Εποχή Ανατροπών: Βρίσκοντας την Ελευθερία μέσα στην Πραγματικότητα

της Αννίτας Βλαχοπούλου

Οι διακοπές μας πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδια τους για να περάσουν λίγες πολύτιμες μέρες, διακόπτοντας την καθημερινότητα τους.
Είναι όμως το καλοκαίρι τόσο ξέγνοιαστο και ανέμελο όπως ήταν παλιά για εμάς? Και πώς να φανταστούμε τις φετινές μας διακοπές όταν υπάρχει ενα χάσμα ανάμεσα στις πραγματικές μας ανάγκες και επιθυμίες αλλά και στις υποχρεώσεις, τους περιορισμούς, τους κανόνες και συμβιβασμούς?
Οι διακοπές αυτές κάθε άλλο από “ελευθερία” και “ξεγνοιασιά” θυμίζουν. Αυτό λοιπόν που θυσιάζουμε στο βωμό σημαντικότερων για εμάς αξιών, ίσως να μας στερεί την αίσθηση ελευθερίας που έχουμε συνδέσει με τη λέξη “διακοπές”.
Ωστόσο, μπορεί και να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Ίσως, με μια αλλαγή της οπτικής μας, καταφέρουμε εν τέλη να περάσουμε όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές με ασφαλή τρόπο, διαφυλάσσοντας την ψυχική και σωματική μας υγεία, τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων…
– Ας συναινέσουμε στην ανατροπή του να κάνουμε ανέμελες διακοπές όπως κάναμε όταν ήμασταν νεότεροι, κατανοώντας ότι είναι κάτι αναγκαίο λόγω ειδικών συνθηκών για χάρη σημαντικότερων πραγμάτων.
– Ας οργανώσουμε τις διακοπές μας με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμάς, οι οποίοι μας κάνουν να νιώθουμε αγάπη και υποστήριξη.
– Ας αναρωτηθούμε: υπάρχουν συναισθηματικές προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προετοιμαστούμε ή να αποφύγουμε?
– Γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε αυτές τις προκλήσεις σε περίπτωση που εμφανιστούν?
– Ας οργανώσουμε τα βήματα μας και ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε έναν δικό μας χρόνο μέσα στη μέρα, με σκοπό να αποδεσμευτούμε από τις έγνοιες και τα άγχη μας και να αποφορτιστούμε ώστε να καθαρίσει η ψυχή μας! Άλλωστε, αυτό δεν σημαίνει διακοπές? Να αδειάζουμε από την πίεση όλης της χρονιάς και να γεμίζουμε με χαλάρωση, γαλήνη και αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουμε τον βίο μας πιο ξεκούραστοι και δυνατότεροι?
Ξεκίνα λοιπόν με κέφι και αισιοδοξία, όπως και αν επιλέξεις να περάσεις τις φετινές σου διακοπές και ας μην είναι εντελη αυτές που ονειρευόσουν. Είμαι σίγουρη πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην παρούσα φάση της ζωής σου, το καλύτερο για σένα και τους γύρω σου! Όπως και να ‘χει..
Να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου!
Share on
Facebook
Twitter