Γνωριμία με τη σχεδιάστρια μόδας Βίκυ Πανέτσου

Η Βίκυ Πανέτσου έχει διακριθεί με την πρώτη θέση στο διαγωνισμό “Fashion Design Project” στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας – Athens Fashion Week και βραβείο “Best Designer” στα New Designers Awards στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας – Athens Fashion Week 2016.

Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη μόδα;

Ο χώρος της μόδας με ενδιέφερε από μικρή ηλικία. Με ενθουσίαζε το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα ενός fashion show, καθώς και οι εντυπωσιακές δημιουργίες. Θυμάμαι να σχεδιάζω ρούχα, να ξεφυλλίζω περιοδικά και να παρακολουθώ κανάλια μόδας

Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου για τα ρούχα που σχεδιάζεις;

Έμπνευση είναι ό,τι υπάρχει γύρω μου, καθετί που μπορεί να μου κινήσει το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα μια φωτογραφία, ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα ταξίδι μέχρι και μια βόλτα.

Με ενθουσιάζει ότι είναι μια δουλειά δημιουργική. Η μαγεία που κρύβεται στη διαδικασία της σύλληψης και της δημιουργίας ενός project. Τα στάδια που περνάει ένας σχεδιαστής μόδας μέχρι να φτάσει να δει τη δουλειά του ολοκληρωμένη. Είναι μια διαδικασία που σε κρατά σε εγρήγορση και ταυτόχρονα έτσι εξελίσσεσαι και ο ίδιος.

Σχεδιάζω σκεπτόμενη τη γυναίκα με γνώμονα την άνεση, την κομψότητα και τη διαχρονικότητα.

 

Πού μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;

Τα τελευταία χρόνια η βάση μου είναι στο Λονδίνο και συνεργάζομαι με καταστήματα Ελλάδας και εξωτερικού. Επίσης, τις δημιουργίες μου μπορείτε να τις βρείτε στο www.vickypanetsou.com

Share on
Facebook
Twitter