Κάνε το στυλ καθημερινότητά σου!!

Find My Style, κάτι ιδιαίτερο, κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. 

Πως άρχισε να καλλιεργείται αυτή η ιδέα, ποια ήταν τα ερεθίσματα;


-Μαρία: Ως παιδί των 80s η λέξη μόδα ήταν για μένα βίωμα. Όμως ποτέ δεν μπορούσα να πω ότι ανήκω στυλιστικά σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, πάντα έψαχνα να βρω το στυλ μου, ώστε να μπορέσω να εκφραστώ μέσα από αυτό. Στην πορεία μου ερεύνησα, δοκίμασα διάφορα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και τελικά κατέληξα στην Pansic, όπου βρήκα τη φοβερή μου συνεργάτιδα Κατερίνα και από τότε είμαστε αχώριστες και πάντα ανακαλύπτουμε και προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στους πελάτες μας.

-Κατερίνα: Πάντα υπήρχε στο μυαλό μου η λέξη μόδα. Ακόμη με θυμάμαι από το σχολείο που ντυνόμουν πιο εκκεντρικά και προχωρημένα για την ηλικία μου. Αυτό άρχισε να ενισχύεται, όταν φίλοι μου και μη, ζητούσαν την προσωπική μου γνώμη για το ντύσιμό τους και την εμφάνισή τους γενικά. Ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ να κάνω και μου έβγαινε εντελώς αβίαστα, αλλά δεν το είχα σκεφτεί επαγγελματικά εκείνη τη στιγμή. Όταν αργότερα σπούδασα fashion styling στην Pansik, γνωριστήκαμε με τη Μαρία και τότε ξεκίνησε μία σπουδαία συνεργασία που συνεχώς αναπτύσσεται και γεννάει νέες ιδέες. Είμαστε partners in crime…

Γιατί πιστεύετε παρόμοια εγχειρήματα όπως το δικό σας, δεν είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα σε αντίθεση με το εξωτερικό;

 

Στην Ελλάδα έχουμε διαφορετική κουλτούρα από ότι στο εξωτερικό. Όχι απαραίτητα συντηρητική κουλτούρα, αλλά σίγουρα δεν τολμάμε τόσο εύκολα να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας. Έχουμε διάφορα ταμπού ως κοινωνία. Για παράδειγμα «είσαι πάνω από 40 μην ντύνεσαι προκλητικά», «είσαι μάνα μη φοράς μίνι», «είσαι παντρεμένη γυναίκα πως στο επιτρέπει ο άνδρας σου να ντύνεσαι έτσι;» και άλλες τέτοιες ανοησίες 😝 Επίσης, στην Ελλάδα θεωρούμε πολυτέλεια να απευθυνθούμε σε έναν επαγγελματία στυλίστα για να φροντίσουμε την εμφάνισή μας. Και πραγματικά είναι άξιο απορίας πώς πηγαίνεις στο κομμωτήριο και ξοδεύεις τακτικά ένα ποσό, αλλά δεν πας στο στυλίστα για να σου δώσει κάποιες προσωπικές συμβουλές που θα τις έχεις μια ζωή; Γιατί τουλάχιστον στο Find my Style βοηθάμε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα celebrities.

Τι χρειάζεται για να βρεις το στυλ σου; Ακριβά ρούχα ή καλούς συνδυασμούς;

 

Ούτε το ένα ούτε το άλλο από μόνα τους. Σίγουρα η σωστή εφαρμογή των ρούχων και οι συνδυασμοί βοηθούν πολύ για να το απογειώσεις. Αυτό όμως που είναι απαραίτητο για να βρεις το στυλ σου, είναι να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου και να πάρεις τη γενναία απόφαση να τον βγάλεις προς τα έξω με την εμφάνισή σου. Όταν γνωρίζεις ποιος είσαι και τι θέλεις να εκφράσεις, το στυλ έρχεται αβίαστα. Είναι αυτό το effortless chic που αποπνέουν οι Γαλλίδες και όλοι αναρωτιόμαστε πώς το κάνουν φορώντας μόνο ένα jean και ένα T-shirt. Είναι τόσο απλό αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Είναι ο αέρας σου, η αύρα σου που κάνει τη διαφορά. Μην το ξεχνάμε ποτέ. Το στυλ είναι ο υπέροχος μοναδικός μας εαυτός!

Οι Έλληνες θεωρούμαστε καλοντυμένοι; Έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τα ξένα πρότυπα;

 

Αν δεις σε ευρύτερο πλαίσιο τους Έλληνες, εκείνοι που έχουν επιρροές ή σχέσεις με το εξωτερικό είναι πιο καλοντυμένοι, πιο στυλάτοι.

Σίγουρα τα ξένα πρότυπα αποτελούν πηγή έμπνευσης, όμως πρέπει να ενσωματώνουμε και τις δικές μας πολιτισμικές και προσωπικές πινελιές, ώστε να είναι αυθεντικό αυτό που θα βγάλουμε. Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να γίνουμε φωτοτυπίες των περιοδικών. Αν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τα ξένα πρότυπα, είναι αυτό το  «star quality» που αποπνέουν. Γιατί ποιος δε θέλει να περπατάει και να νιώθει σταρ και μοναδικός;

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για το Find My Style;

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι προσπαθήσαμε να εισάγουμε το personal styling στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό από μόνο του ήταν κάτι αντικρουόμενο με τις μέχρι τότε αντιλήψεις, διότι παραδοσιακά το personal styling αφορούσε μόνο celebrities. Εμείς απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε σε καθημερινούς ανθρώπους όλων των ηλικιών και μάλιστα μέσα σε μία περίοδο καραντίνας. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τις κοινωνικές αντιλήψεις μέσα σε δύσκολες μάλιστα συνθήκες. Όμως, το πάθος και η επιμονή μας, μας βοήθησαν να αντιπαρέλθουμε τις δυσκολίες. Η λέξη «πρόκληση» είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει. Άλλωστε, το moto μας είναι Dare to Wear!!!

Τι περιμένουμε να δούμε από το Find My Style; Ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια;

 

Κάθε μέρα έχουμε και νέες ιδέες και σε αυτό συμβάλλουν σίγουρα και οι πελάτες μας. Παίρνουμε συνεχώς ανατροφοδότηση από αυτούς, οπότε κάθε φορά βελτιωνόμαστε και ερχόμαστε με κάτι νέο, πρωτοποριακό και φρέσκο. Στα επόμενα σχέδια μας, συζητάμε για ένα podcast με διάφορους καλεσμένους από το χώρο της μόδας και γιατί όχι να μας δείτε και στους τηλεοπτικούς σας δέκτες. Όλα είναι υπό συζήτηση και είμαστε πάντα ανοιχτές σε νέες προκλήσεις.

Share on
Facebook
Twitter