Ονομάζομαι Ασπασία Βαρδάκη και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης   στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πρακτική μου άσκηση έγινε σε ερευνητικό πρόγραμμα στο ΑΤΕΙΘ, όπως και η πτυχιακή μου εργασία που είχε θέμα “Validation of a diet history questionnaire for use in a nutrition study of elderly Greeks” η οποία δημοσιεύτηκε και παρουσιάστηκε στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαιτολογίας στη Βαρκελώνη το 2006.

Πρώτη εργασιακή μου εμπειρία ήταν σε πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος σε θέση διαιτολόγου. Εκεί απέκτησα εμπειρία σε μεγάλο αριθμό περιστατικών, φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων όσον αφορά τη διατροφή.

Με εφαλτήριο την εμπειρία που απέκτησα, το 2006 ίδρυσα ιδιόκτητο διαιτολογικό γραφείο το οποίο και διατήρησα μέχρι το 2015 . Ως ελεύθερος επαγγελματίας είχα την ευκαιρία να αναλάβω μεγάλο εύρος  περιστατικών, να συναναστραφώ με πολύ κόσμο που είχε ανάγκη να επιλύσει τα διάφορα θέματα που είχε με την διατροφή του, αύξηση- μείωση βάρους, παθολογικά αίτια και ψυχολογικά- συναισθηματικά. Επίσης ασχολήθηκα με την αθλητική διατροφή αναλαμβάνοντας να καταρτίσω πλάνο διατροφής για επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου και πολεμικών τεχνών. Επίσης διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης σε άλλα διαιτολογικά γραφεία και παράλληλα εργάστηκα ως ωρομίσθια καθηγήτρια σε δημόσια ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης και της Σίνδου, με αντικείμενο τη Διαιτολογία και την Διατροφή.

Από το 2015 έως σήμερα εργάζομαι σε Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ως υπεύθυνη του τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας, όπου έρχομαι σε επαφή με άτομα με διάφορες κλινικές παθήσεις. Στα καθήκοντα μου εκτός της κατάρτισης του γενικού διαιτολογίου για τα συνήθη περιστατικά, είναι και το εξατομικευμένο διαιτολογικό πρόγραμμα για διάφορες παθήσεις και αποκατάσταση ασθενών.

 

Share on
Facebook
Twitter