Ονομάζομαι Αννίτα Βλαχοπούλου και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στην ψυχολογία (BSc) στο University of Derby, ολοκληρώνοντας το Bachelor of Science in Applied Psychology, Honors (2nd Division). Η πτυχιακή μου εργασία είχε τον τίτλο: «Στάση απέναντι στο φαγητό: Η σχέση της με την εικόνα εαυτού, την αυτοεκτίμηση, το δείκτη μάζας σώματος και την ηλικία».

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην ψυχολογία (MSc) στο University of East του Λονδίνου, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία  (MSc in Clinical and Community Psychology). Η διπλωματική μεταπτυχιακή ερευνητική μου εργασία είχε τον τίτλο: «Αξιολόγηση της γενικής ψυχικής υγείας και του ιδιοσυγκρασιακού άγχους, σε εργαζόμενους και μη εργαζόμενους γονείς πρώτης, δευτέρας και τρίτης δημοτικού».

Έπειτα, πραγματοποίησα την εκπαίδευσή μου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Mediterranean College, με το Higher National Diploma, “Counseling and Psychology”. Ο τίτλος της πτυχιακής μου εργασίας ήταν: «Ομαδική Θεραπεία Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κατεύθυνσης. Μια μελέτη περίπτωσης αυτογνωσίας».

Το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για την ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα για τη Γνωσιακή Συμπεριφορική, με οδήγησε στην τετραετή μου εκπαίδευση πάνω στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, λαμβάνοντας τον τίτλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπεύτριας με πιστοποίηση από το Academy of Cognitive Therapy (A.C.T.) και την British Association for Counselling & Psychotherapy (B.A.C.P.).

Στη συνέχεια ειδικεύτηκα στις Διατροφικές Διαταραχές στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας Συμπεριφοράς – Παράρτημα Μακεδονίας και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ΣΤΗΡΙΞΗΣ, μια και έχοντας προσωπική εμπειρία στο παρελθόν, μου γεννήθηκε η επιθυμία να συμβάλλω και εγώ στη βοήθεια των ανθρώπων που βασανίζονται από τη μάστιγα των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής.

Καθώς πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον η ομαδική θεραπεία και θέλοντας να ασχοληθώ ενεργά με αυτήν, ολοκλήρωσα τη 2η ειδίκευσή μου στην Ομαδική Θεραπεία μέσω του μοντέλου του  Irvin Yalom στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας Συμπεριφοράς – Παράρτημα Μακεδονίας και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Πρόσφατα έχω ολοκληρώσει και την 3η ειδίκευσή μου πάνω στη «Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία σε παιδιά και εφήβους» στο  Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

H πρακτική μου άσκηση ως Κλινική Ψυχολόγος πραγματοποιήθηκε στη Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ ως Ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας Συμπεριφοράς – Παράρτημα Μακεδονίας και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ΣΤΗΡΙΞΗΣ. Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή και επαγγελματική μου κατάρτιση και για 12 συνεχή χρόνια βρίσκομαι σε προσωπική ψυχοθεραπευτική διαδικασία αλλά και εποπτεία για τους θεραπευόμενους που παρακολουθώ, καθώς και σε πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα.

Επίσης, επί έναν χρόνο συμμετείχα ως συνεργάτιδα στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» στο EURO CHANNEL, με θέματα ψυχολογίας, σχέσεων και Ψυχικών Διαταραχών. Εδώ και ένα χρόνο διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δουλεύοντας ως Ψυχοθεραπεύτρια.

Share on
Facebook
Twitter