Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, αλάτι ρίγανη και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, αλάτι, πιπέρι και το καπνιστό γλυκό πιπέρι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με μία κουτάλα και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.